please click here to go back, or close this window  

Programs - Lawson Trio - IN THE MOOD FOR LOVE?

Eliot Lawson, violin
Valérie Vervoort-Lawson, soprano
Jill Lawson, piano


van verlangen tot beleven,
van beleven tot verliezen,
van verliezen tot opnieuw verlangen
naar liefdesrelaties

The hottest topic of inspiration for composers is by far LOVE. We combined the most beautiful love songs in one lovely program. This program suits concert halls as well as private celebrations like weddings, anniversaries, and other special occasions...

Lawson 3 bestaat uit broer en zus Jill en Eliot die reeds lange tijd een vast duo vormen (The Lawson Duo). Sinds korte tijd is hun duo uitgebreid tot een trio, met zangeres Valérie Vervoort-Lawson. (please note: Nicolas Callot often replaces Jill Lawson on the piano. If both pianists are available we'll also include quatre-mains in the program!)

In the mood for love is een zeer gevarieerd programma met solo's, duo's en trio's bestaande uit pianowerken, liederen, aria's en kamermuziek.

Lawson 3 treedt reeds geregeld op in privé - concerten, maar is nu op zoek naar kansen op de Vlaamse podia.

De vioolsonate van Franck beschrijft de verschillende fasen in een relatie:
Het 1ste deel gaat over het flirten en de eerste kennismaking. Ruzies en dramatiek horen we in het extroverte 2de deel van de sonate. In het 3de deel worden de ruzies bijgelegd om tenslotte de huwelijksklokken te horen luiden in het 4e deel.

De diva in La Diva de l'Empire (Satie) beschikt over schijnbare onschuldige charmes om haar omgeving te verleiden. In Je te veux (Satie) schiet er niets meer over van die onschuldigheid: als minnares snakt ze naar haar minnaar. Op de wals op.64 nr. 2 van Chopin dansen de twee geliefden dromerig met mekaar.

Helaas lopen sommige relaties slecht af en resulteert dit in afscheid en verdriet zoals in de trio's van Tosti (Chanson de l'adieu) en van Massenet (Elégie). Maar hoop blijft leven. Laetitia uit "The Old Maid and the Thief" (Menotti) kijkt vol verlangen uit naar de man die haar lot moet veranderen. Als ze maar niet een oude vrijster wordt zoals Miss Tod! De zuiderse Norina beheerst alle nodige verleidingskunsten om de oude man Don Pasquale (Donizetti) te manipuleren. Carmen is de ultieme femme fatale, maar deze keer verbluft ze haar omgeving met virtuoze vioolklanken (Waxman).


Composer

Composition Name

 

Cesar Franck

Sonate voor viool en piano

I. Allegretto ben moderato
II. Allegro
III. Recitativo-fantasia: ben moderato
IV. Allegro poco mosso

 
Eric Satie
(zang en piano)
1. Duo La Diva de l'Empire
2. Je te veux

 
Frédéric Chopin (piano) Wals op. 64 nr. 2

 
Paolo Tosti Chanson de l'adieu

 
Jules Massenet Elégie

 
Gian Carlo Menotti
(zang en piano)
Steal me sweet thief uit "The Old Maid and the Thief"

 
Isaac Albeniz (piano) Triana uit de 'Iberia' suite

 
Gaetano Donizetti
(zang en piano)
Quel guardo il cavaliere uit "Don Pasquale"

 
Franz Waxman
(viool en piano)
Carmen - Fantasia

 

Opmerking: Indien de organisator het wenst, kan het programma ingekort worden tot ongeveer een uur muziek, door slechts 2 delen te spelen van de vioolsonate van Franck.